Renovatie en transformatie aan de keizersgracht

Renovatie gevelpuien, transformatie van het interieur.

Keizersgracht te Amsterdam

In particulier opdrachtgeverschap heeft 1meter98 het volledige restauratie- en renovatieplan opgesteld voor dit Rijksmonument aan de Keizersgracht.

1meter98 werkte aan

Restauratie / Ontwerp / Tekenwerk / Detaillering / Werktekeningen / Advies installaties / Aanvraag monumentenvergunning / Aanbesteding / Uitvoeringsbegeleiding

Projectkenmerken

Particulier / Grachtengordel / Rijksmonument / Isolatie

Publicaties

Restauratie

Voor een particuliere opdrachtgever heeft 1meter98 het restauratieplan en ontwerp gemaakt voor verbouwing van dit prachtige appartement over 3 lagen in het bijzondere Rijksmonument aan de Keizersgracht, op steenworp van de Westerkerk. Het vergunningproces verliep voorspoedig, de ramen uit de jaren ’80 mogen worden vervangen met dun monumenten isolatieglas, extra dakramen worden toegevoegd en de plattegronden worden volledig gereorganiseerd.

Ontwerp

Veel aandacht is er voor het weer in het zicht brengen van vloerdelen en balklagen, het corrigeren van de scheefstand van de vloeren, schuifbaar en kierdicht maken van de ramen, nieuwe vensterbanken en lijstwerken, warmte-isolatie en geluidsisolatie naar de gracht en de naastgelegen studentenvereniging. Parketvloeren, stukwerken, een nieuwe badkamer en keuken complementeren het verhaal. Zo wordt het heerlijke pand weer comfortabel en optimaal bruikbaar voor de eigenaar, de uitvoering is gestart door Bouwbedrijf van den Engel.