Aanbouw aan karakteristiek woonhuis

Naar ontwerp van 1meter98 is een aanbouw aan dit mooie pand in Den Bosch gerealiseerd. Het huis was aan de achterzijde verrommeld met diverse kleine aanbouwen, het zicht op de prachtige diepe tuin was belemmerd. In het nieuwe ontwerp hebben de bouwsels plaats gemaakt voor een grote (7×7 meter!) aanbouw, gebaseerd op uit lange steen gemetselde muurdammen en strakke houten schuifpuien. Het bevat een heerlijke ruime eetkeuken aan de tuin, het nieuwe hart van het pand.

Voor
Na
Voor
Na

Realisatie

Het plan is ontworpen binnen de kaders van vergunningvrij bouwen, is binnen het gestelde budget gerealiseerd en opgeleverd in augustus 2014.

“We hebben al weer een paar maanden mogen genieten van de aanbouw. Prachtig licht! Functioneel en fraai ontwerp. Vooral de hoogte geeft een heerlijk ruimtelijk gevoel. In de ontwerpfase hebben we je leren kennen als iemand die recht wil doen aan de geschiedenis en het ontwerp van het bestaande huis. Nadat verschillende schetsen, in goede samenwerking, werden besproken heb je een ontwerp gemaakt waarin wij onze droom volledig herkenden. Tijdens de bouwfase zagen we een prettige samenwerking tussen jou en de aannemer. Eventuele problemen werden gedurende de bouw besproken en opgelost. Daarbij hebben wij het als bijzonder helpend ervaren dat jij ook het project hebt begeleid. Prettige besprekingen tussen de aannemer, jou en ons, met aandacht voor de zakelijke kant. “

Pieter Eijkhout

1meter98 werkte aan

Ontwerp / vergunning / werkomschrijving / tekenwerk / aanbesteding / begeleiding aannemer

Projectkenmerken

Uitbreiding / Renovatie / Woonhuis