Renovatie en transformatie aan de keizersgracht

Renovatie gevelpuien, transformatie van het interieur.

Restauratie

Voor een particuliere opdrachtgever heeft 1meter98 het restauratieplan en ontwerp gemaakt voor verbouwing van dit prachtige appartement over 3 lagen in het bijzondere Rijksmonument aan de Keizersgracht, op steenworp van de Westerkerk. Het vergunningproces verliep voorspoedig, de ramen uit de jaren ’80 zijn vervangen door dun monumenten isolatieglas, extra dakramen worden toegevoegd en de plattegronden worden volledig gereorganiseerd.

Het gehele appartement is 3D ingemeten met een ZAP handscanner, fantastisch voor dergelijke panden. Bekijk hier de werkwijze en de vertaling in kloppende plattegronden en doorsneden: nu kunnen we aan de slag!

Voor
Na

Ontwerp

Veel aandacht is er geweest voor het weer in het zicht brengen van vloerdelen en balklagen, het corrigeren van de scheefstand van de vloeren, schuifbaar en kierdicht maken van de ramen, nieuwe vensterbanken en lijstwerken, warmte-isolatie en geluidsisolatie naar de gracht en de naastgelegen studentenvereniging. Parketvloeren, stukwerken, een nieuwe badkamer en keuken complementeren het verhaal. Zo is het heerlijke pand weer comfortabel en optimaal bruikbaar voor de eigenaar, het geheel is uitgevoerd door Bouwbedrijf van den Engel.

1meter98 werkte aan

Restauratie / Ontwerp / Tekenwerk / Detaillering / Werktekeningen / Advies installaties / Aanvraag monumentenvergunning / Aanbesteding / Uitvoeringsbegeleiding

Projectkenmerken

Particulier / Grachtengordel / Rijksmonument / Isolatie / Interieurontwerp