Architectuur Door Andere Ogen

In onze visueel ingestelde maatschappij raken voelen, luisteren en ruiken op de achtergrond. De beleving van gebouwen dreigt hierdoor te vervlakken. Architectuur door andere ogen is een pleidooi voor meer zintuiglijke architectuur. Acht blinden en slechtzienden nemen de luisteraar mee door markante gebouwen uit de Nederlandse architectuur, zij tonen ons hoe zij architectuur met al hun zintuigen ervaren.

Voor leken en ontwerpers

Architectuur door andere ogen pleit tevens voor inclusief ontwerpen en biedt een scala aan ontwerpideeën. Met als doel niet alleen de oriëntatie voor visueel beperkte mensen te verbeteren, maar om voor iedereen een prettige, leefbare omgeving te creëren.

Resultaat

Een (luister)boek voor liefhebbers van literatuur en architectuur en een inspiratiebron voor ontwerpers en opdrachtgevers.

Samenwerking

Het project is een samenwerking van Stichting Zilvergrijs en Stichting Bartimeus en uitgegeven door uitgeverij de Kunst. Het ontwerp is geleverd door Atelier Made, Joep van der Made. Het boek is inmiddels uitverkocht. Zie ook de diverse hiernaast opgenomen recensies in de landelijke bladen of ons optreden in De Wereld Draait Door.

“Het was en is een zegen om met Bastiaan het project Architectuur door andere ogen te doen. Met Bastiaan aan boord – of beter gezegd: door samen met Bastiaan aan het roer te staan – krijgt het project als vanzelf gewenste robuustheid, een stevig – en ordentelijk – raamwerk waarbinnen het proces logisch verloopt, een toetssteen dat de financiën op orde zijn, een op sommige momenten heilzame resoluutheid om lastige knopen door te hakken, een tweebenige realist annex filosoof én, niet geheel onbelangrijk, een fantastische partner-in-crime met gevoel voor humor en urgentie.”

Martijn Jordans

1meter98 werkte aan

Initiatief / Samenstelling / Realisatie

Projectkenmerken

Boek / Stichting Zilvergrijs / Martijn Jordans / Bartimeus