Begeleiding Rijksmonumentaal landhuis naar de 21e eeuw

Herinrichting en comfortverbeteringen voor bewoning door een gezin.

Voor
Na
Voor
Na

Veranderende woonbehoefte

Na bewoning van dit Rijksmonument door een individu hebben de nieuwe eigenaren behoefte aan aanpassing van het pand voor bewoning door hun gezin. Dit betreft het realiseren van een woonkeuken aan de tuinzijde met aanpassing van de achtergevel en veranda met overige herindelingen, comfortverbeteringen en vervanging van installaties. Veel aandacht ook voor ventilatie, warmteterugwinning, energie-opwekking en isolatie op de juiste plek.

Voor
Na
Voor
Na

Proces

1meter98 heeft het gehele project begeleid: het pand is ingemeten en uitgetekend, archiefonderzoek is verricht, ontwerpvarianten zijn opgesteld en uitgewerkt, de plannen zijn gepresenteerd voor de monumentencommissie van de gemeente Leidschendam-Voorburg, de definitieve versie is uitgewerkt met de installatie-adviseur en de constructeur, de vergunning is aangevraagd en verleend, de uitvoering is begeleid, de oplevering is achter de rug en we zijn trots op het resultaat!

Voor
Na
Voor
Na

“We namen een sprong in het diepe met de aanschaf van ons rijksmonument. Een schitterend pand maar als gezinshuis niet echt bruikbaar. We wilden verbinden; binnen met buiten en boven met beneden. Of dit kon en mocht was spannend en daarom zochten hulp. We vonden Bastiaan en zijn team. Vanaf het begin wisten we dat we goed zaten. Creativiteit en enthousiasme werd gecombineerd met oog voor detail en taaie volharding. Zo kwam er snel een realistisch en bruikbaar plan en fietsten we ogenschijnlijk moeiteloos langs de hordes van vergunningverlening en aanbesteding. In de uitvoering moesten we hier en daar wat vervelende concessies doen. Daar was de rolverdeling tussen architect en opdrachtgever niet altijd even duidelijk. Maar hé, eind goed al goed en we zijn ontzettend blij met ons schitterende thuis en met onze keuze voor 1meter98 als architect. “

Opdrachtgevers

1meter98 werkte aan

Inmeting / Tekenwerk / Opname / Restauratie / Ontwerp / Vergunningaanvraag / Uitvoeringsbegeleiding

Projectkenmerken

Particulier / Buitenplaats / Woonhuis / Gezin / Restauratie / Renovatie