Herbestemming voormalig kaaspakhuis St Catharina te Reeuwijk.

Van maalderij naar kaaspakhuis naar woningen.

Geschiedenis

Naar ontwerp van J. Heemskerk is in 1915 deze maalderij voor veevoer voor de Rooms-Katholieke Cooperatieve Landbouwvereniging St. Catharina gebouwd, aan de Dorpsweg tegenover de school. Het werd ingericht met door motoren aangedreven maalmachines. De cooperatie kende een sterke bloei en het pand werd in 1926 in dezelfde stijl uitgebreid. In 1955 volgde een volgende uitbreiding met een aanbouw aan de zuid-oostzijde. In 1980 kreeg het pand een nieuwe bestemming als kaaspakhuis voor de kaasmakerij Vergeer.

Ontwerp

Voor deze opdrachtgever ontwikkelen we een compleet restauratie en herbestemmingsplan, waarbij het gemeentelijk monument met zorg zal worden hersteld, het pand wordt verbouwd voor het huisvesten van zes appartementen met aanbouwen en buitenruimten, het terrein opnieuw wordt ingericht en uiteraard het gehele gebouw verduurzaamd wordt. Allereerst vindt er een inmeting met bouwtechnische opname plaats, met inspectie van de fundering, dan worden de schetsplannen verder uitgewerkt. We houden u op de hoogte!

Voor
Na
Voor
Na

1meter98 werkt aan

Restauratie / Ontwerp / Tekenwerk / Detaillering / Werktekeningen / Aanvraag monumentenvergunning / Uitvoeringsbegeleiding

Projectkenmerken

Cooperatie / Maalderij / Pakhuis / Kaas / Vergeer / Gemeentelijk monument / Duurzaam / Herbestemming