Ontwerp

1meter98 Architecten heeft een ontwerp mogen maken voor een aanbouw en een tuinhuis aan een karakteristiek pand uit de jaren ’30. Uitgewerkt in ons favoriete constructiemateriaal: hout! Zie ook onze visie op verduurzaming.

Voor
Na

Aanbouw

Een kleine aanbouw uit de jaren ’90 heeft plaatsgemaakt voor deze grotere aanbouw, zowel in constructie als gevelbekleding duurzaam uitgevoerd in massief hout. Het ontwerp is in maat afgestemd op een royale eetkeuken: werkbladen, apparatuurwand, kookeiland en 10-persoons eettafel. Met ranke geïsoleerde stalen profielen is een zeer transparante pui ontworpen met maximaal zicht op de tuin, daarin twee dubbele openslaande deuren. Onder een ruim overstek kan je ook bij regen met een kop koffie buiten genieten van je tuin, in de zomer houdt dit overstek de warmte goed buiten. Op het dak voor de koeling een lichte EPDM en uiteraard zonnepanelen.

Voor
Na
Voor
Na

Tuinhuis

Het tuinhuis is een klein broertje van de aanbouw, ook gematerialiseerd in hout en een verduurzaamd houten gevel van Carpentier. Het kleine overstek knipoogt met zijn grote broer, in het tuinhuis is naast een werk/yogaruimte, een knus slaapverblijf met kleine badkamer gerealiseerd.

Voor
Na

Wij ontwerpen voor u

Kortom, een fraaie uitbreiding met toekomst voor dit karakteristieke pand, van begin tot einde ontworpen en begeleid door 1meter98 architecten.

“We zijn erg tevreden met het ontwerp; het plafond van massief houten balken geeft de keuken en het gastenverblijf een warme en landelijke sfeer, terwijl het glas voor ruimtelijkheid en de verbinding met het groen zorgt. De vanzelfsprekendheid waarmee voor duurzame opties en materialen werd gekozen vonden wij ook prettig.”

Opdrachtgever

1meter98 werkte aan

Inmeting / Ontwerp / Tekenwerk / Vergunning / Uitvoeringsbegeleiding

Projectkenmerken

Particulier / Aanbouw / Tuinhuis / Driebergen / Zeist / Karakteristiek / Jaren ’30 / Nieuwbouw / Verduurzaming / Hout / Zonnepanelen