Team

Bastiaan van de Kraats directeur-architect / Karry Berentsen restauratie-architect / Lucien de Gier restauratiekundig tekenaar / Maaike Waaldijk junior architect

Bastiaan van de Kraats is architect en directeur van 1meter98 B.V. en stuurt een hecht, sterk op elkaar ingespeeld team aan. Met ons team bestrijken we alle aspecten van het restauratie-architectenvak voor ieder denkbaar monument, van schets tot oplevering. De belangrijkste werkzaamheden doen we zelf: inmeten en tekenwerk, ontwikkelen restauratievisie, doorlopen van het gehele ontwerptraject, aanvragen van benodigde vergunningen, aanbesteden en het begeleiden van de uitvoering. Onze ketenpartners verzorgen eventueel benodigd aanvullend advies, zoals kostencalculaties, bestekken en diverse technische en historische onderzoeken. Met de wensen van de klant als uitgangspunt en het gebouw als kader streven we zo naar maatwerk. 1meter98 om precies te zijn!

Wat kan ik voor u doen? Kom eens langs

Het team

Bastiaan is inderdaad 1meter98! Het bureau is in 2008 door hem opgericht. Daarnaast heeft hij momenteel als restauratie-architect zitting in de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit van Amsterdam.

Eind 2022 is Bastiaan afgestudeerd als Bouwbioloog, gecertificeerd door het Duitse Institut für Baubiologie + Nachhaltigkeit IBN. Deze kennis over gezond bouwen gebruikt hij graag om tot een betere balans tussen mens, gebouw en planeet te komen. In de restauratie / bestaande bouw betekent dit onder meer de toepassing van natuurlijke isolatiematerialen en aandacht voor een gezond binnenklimaat. Zie ook onze pagina over verduurzaming.

bastiaan@1meter98.eu

Karry is restauratie-architect en heeft brede ervaring opgedaan bij diverse architectenbureau’s en het Utrechts Monumentenfonds. Ze is afgestudeerd aan TU Delft en Bouwhistorie, Restauratie en Monumentenzorg Hogeschool Utrecht. Haar passie voor het vakgebied restauratie en bouwhistorie wordt gevoed door een brede interesse in (kunst)geschiedenis en cultuurhistorie, waarbij ze ook graag de wereld bereist. 

karry@1meter98.eu

Lucien de Gier is een ervaren restauratiekundig tekenaar bij 1meter98 Architecten. Na afronding van zijn bouwkundige opleiding is hij aan het werk gegaan bij een ander gerenommeerd restauratie-architectenbureau. Daar heeft hij de nodige ervaring opgedaan op het gebied van restauratie, renovatie en herbestemming. Inmiddels al weer meer dan 5 jaar werkzaam bij 1meter98 Architecten.

lucien@1meter98.eu

Maaike is junior ontwerper bij 1meter98 Architecten. Ze is recent afgestudeerd aan de TU Delft, richting Heritage & Architecture. Extra verdieping en kennis op het gebied van erfgoed heeft ze opgedaan tijdens de master Architectuurgeschiedenis en Monumentenzorg aan de Universiteit Utrecht. In beide studies is haar grote fascinatie voor het Post 65 erfgoed gevoed, een belangrijke opgave voor de toekomst!

maaike@1meter98.eu

Ik streef naar een symbiose van oud en nieuw.

“Bastiaan van de Kraats weet de architectuur en de bouwhistorie goed te combineren en beide in waarde te laten. Hij luistert naar de inbreng van de opdrachtgever zonder zijn ontwerp geweld aan te doen.”

Wim Buesink Ambachtsherenhuis Abbenbroek

1meter98 B.V. is een Erkend Restauratie Architectenbureau (ERA), gecertificeerd door Hobeon op basis van de volgende richtlijnen van de Stichting Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg (ERM):

  1. BRL 1000: Erkend Restauratie Architectenbureau
  2. URL 1001: Restauratievisie en ontwerp
  3. URL 2001: Bouwkundig advies

Zie de website van de ERM voor (downloads van) de betreffende regelingen.