Biologisch na-isoleren

✔ Architect hoge segment

✔ Expert in verduurzaming

✔ ERA-erkend

Bent u op zoek naar een architect die samen met u kunt meedenken over het biologisch na-isoleren van een monument? Bij 1meter98 zetten we sterk in op de balans tussen de mens, de natuur en het gebouw. Directeur Bastiaan van de Kraats heeft een opleiding tot bouwbioloog gevolgd en mag zichzelf nu een Europees Bouwbiologisch Adviseur noemen, gecertificeerd door het Duitse Instituut voor Bouwbiologie en Duurzaamheid IBN. In deze opleiding wordt de bouwbiologie breed uitgedragen in 25 Richtlijnen, van gezonde stedenbouw en het vergroten van biodiversiteit tot het verminderen van gifstoffen en het zorgen voor een gezond binnenklimaat. NB: een monument heeft de tand des tijds reeds lang doorstaan en het in stand houden hiervan is op zich al duurzaam, we hoeven niet altijd meer te doen, moeten ons ook leren beperken.

Heeft u restauratie plannen? Maak een afspraak

Wat houdt biologisch na-isoleren precies in?

Allereerst is de vraag wat voor het betreffende monument de beste ingreep is: wat is er in het verleden al gebeurt, hoe wordt het gebouw gebruikt en wat zijn precies de wensen van de eigenaar? Bij het biologisch na-isoleren gaat de biologische architect zoveel mogelijk te werk met natuurlijke materialen die een lage of zelfs positieve impact hebben op onze planeet en onze CO2 uitstoot. Een andere term hiervoor is “biobased isoleren” of “ecologische bouwmaterialen”. Voorbeelden van deze materialen zijn stro, hennep, vlas, lisdodde, houtvezel en stucwerk op basis van leem of kalk. Het is van groot belang dat dit op een technische correcte manier wordt uitgevoerd en bouwfysisch wordt onderbouwd, om schade door ondeskundige toepassing te voorkomen. Tegelijkertijd dient er veel aandacht voor ventilatie te zijn. Daarnaast zorgen we ervoor dat er door isolatie-maatregelen geen monumentale waarden verloren gaan.  

Neem contact met ons op voor meer informatie

Wilt u graag nog meer informatie over de voordelen van biologisch na-isoleren? Dan helpt onze monumentenarchitect u graag verder. U kunt ons eenvoudig bereiken door te bellen naar 020 26 14 773 of door een e-mail te sturen naar info@1meter98.eu. Online kunt u ook alvast onze eerdere projecten bekijken.