Gezond binnenklimaat in monumenten

✔ Architect hoge segment

✔ Expert in verduurzaming

✔ ERA-erkend

Zoekt u een specialist die een gezond binnenklimaat in monumenten kan creëren? Dan is 1meter98 Architecten een uitstekende keuze. Ons team staat onder leiding van Bastiaan van de Kraats. Dankzij zijn opleiding Baubiologie IBN mag hij zichzelf een gecertificeerd Europees Bouwbiologisch Adviseur noemen. In deze opleiding wordt de bouwbiologie breed uitgedragen in 25 Richtlijnen, van gezonde stedenbouw en het vergroten van biodiversiteit tot het verminderen van gifstoffen en elektrosmog. 1meter98 heeft dus zeker de nodige expertise in huis om een gezond binnenklimaat te creëren voor monumenten.

Heeft u restauratie plannen? Maak een afspraak

Waarom is het belangrijk om een gezond binnenklimaat te creëren in monumenten?

Als mensen leven we gemiddeld 90% binnen, een gezond binnenklimaat is dan ook van levensbelang. Dit betreft onder meer de (oppervlakte)temperatuur, een goede vochthuishouding (met minder kans op schimmel- en bacteriegroei), verbering van geur, een goede ventilatie, akoestiek, het beperken van gifstoffen in huis (bestrijdingsmiddelen, vlamvertragers, dampen uit petrochemische isolatiematerialen), het verminderen van elektrosmog (elektromagnetische straling, staticiteit), streven naar stralingswarmte. Dit is van groot belang voor uw gezondheid! Het verduurzamen van een monument is perfect mogelijk. Aan de hand van onze expertise als restauratiearchitect en bouwbioloog en eventueel in samenwerking met andere specialisten stellen we een plan op, waarin we bovenstaande zaken behandelen en u hierin kunnen adviseren. Online kunt u nog meer lezen over onze verduurzaming van monumenten.  

Neem contact op met ons team

Wilt u nog meer informatie over een gezond binnenklimaat in monumenten of heeft u nog vragen over specifieke diensten als biologisch na-isoleren? Neem dan snel contact op met ons team. We vertellen u met veel plezier meer over ons werk. U kunt ons eenvoudig bereiken door te bellen naar 020 26 14 773 of door een e-mail te sturen naar info@1meter98.eu.